Mekkora asztalterítőt válasszak?

Az asztalterítő mérete fontos dolog, hiszen egy jól megválasztott méretű terítővel feldobhatjuk a lakás hangulatát, míg egy rosszul megválasztott terítő, nyomasztóan hat.

Az asztalterítő mérete ne legyen se kicsi, se nagy, legyen pontosan megfelelő. Mekkora az éppen megfelelő? Nos,lássuk!

Többféle méret és ígény, ízlés alapján készítettünk már asztalterítőt, de azt gondolom az ideális méret az, ha az asztalterítőnk körben 20cm -rel hosszabb, mint az asztalunk, tehát egy 100x80m-es asztalra 140x120cm-es terítő illik.

Egészen más a helyzet az asztalközepek esetében. Ezek a közepek 70 x 70 cm-esek ha pamut terítőről van szó és 85 x 85 cm-esek a hímzett asztalközepeknél. Ezeket a közép terítőket mindig sarkosan, vagyis keresztbe tegyük fel, ezért esetükben teljesen mindegy, hogy mekkora az az asztal, illetve milyen alakú. legyen az kör, ovális, vagy szögletes asztal, mindegyikre ugyan úgy sarkosan helyezzük fel az asztalközepet.

Az asztali futóknak mekkora legyen a mérete?

A futók esetében már más a helyzet. A gépi hímzéses futók általában 90 x 40 cm méretűek. Akkor ideális a méretük, ha kisebbek mint az asztal, ha nem lógnak le. Ilyenkor érvényesül legjobban a mintájuk.

Egy 140 x 40 cm-es hosszú pamut  a futó lelóghat az asztalról. Használhatod egy alapterítőre terítve, de használhatod önmagában is. Jól mutat, ha egyszerre kettőt terítesz fel egymással párhuzamosan ugyan arra az asztalra!

A pamut asztalterítők és az alkalmi asztalterítők kategóriájában szereplő terítők legtöbbje, két darabból álló garnitúra. Egy alapterítőből és egy hozzá illő asztalközépből állnak. Az asztalközepet átlósan, vagyis sarkosan kell ráhelyezni az alapterítőre. Az alkalmi asztalterítő garnitúrák alapanyaga poliészter.

Fehér színű terítő, mely alapja az asztalterítésnek. Fehér színű terítő jó minőségű pamut anyagból, vagy panama (nem gyűrődik) 150 cm. szélességben. Ráadásul nem csak a minősége jó ennek a terítőnek, hanem az ára is. Ajánlom ezt a fehér asztalterítőt dekorációs célokra, esküvőkre, vagy vállalati rendezvényekre, partikra. Fehér asztalterítő, mellyel kis kiegészítőkkel remek asztalokat lehet teríteni. Ezt a terítőt ajánlom a családi rendezvényekre is, amikor több asztalt, vagy hatalmas méretű asztalokat kell megteríteni. Nem érdemes ilyenkor a drága damaszt terítőket, vagy az exkluzív taft terítőket használni, hiszen ezzel a gyönyörű, ám mégis kedvező árú fehér terítővel, látszólag ugyanazt a hatást érheted el.

Terítés:  felmerülhet benned a kérdés, hogy egyetlen asztalterítővel hogyan érhetsz el különböző hatásokat, hogyan teríthetsz különböző asztalokat?

A válasz nagyon egyszerű, asztalközepek, asztali futók és szalvéták segítségével. Használj egyszínű asztalközepeket, akár barna vagy bordó árnyalatban, de még tudnám sorolni a színeket.  Érdemes végignézned a sok egyszínű asztalközepet, mint lehetőséget. Ajánlok még egy másik kategóriát is. Nézz bele az Asztalközepek és az Asztali futók kategóriába, ahol találhatsz számtalan jobbnál jobb lehetőséget.

Az egyszínű pamut terítőkből sokféle színt és árnyalatot találhatsz, ha te is a pamut anyagokat kedveled. Ezeket az egyszínű pamut terítőket remekül kiegészítheted szintén webáruházunk  kínálatába tartozó pamut asztalközepekkel, vagy színes pamut textil szalvétákkal.

A pamut terítők 40 C-on mosógépben moshatóak. Ne feledkezz meg arról sem, hogy a pamut anyagok az első mosásnál mindig egy kicsit összemennek, általában 1méternél 1 cm-t!

Textil szalvéták: 

Használj a terítésnél bátran egyszínű textil szalvétákat. Különleges, elegáns asztalokat teríthetsz ezekkel a szalvétákkal. Ajánlom az egyszínű textil szalvétákat. A szalvéta színét mindig a tányérok színe, vagy az asztalközép színe határozza meg. Sokan félnek a textil szalvéták használatától. Azt hiszik, hogy csak egyszer lehet őket használni és már dobhatóak is. Nos ez nem így van. A textil szalvéták hosszú évekig használhatóak, ha helyesen kezeljük őket. Foltok esetén mosószer adalékot kell használni, vagyis folteltávolítót, így nincs olyan makacs folt, amit ki ne lehetne mosni. Anyaga pamut, mosógépben 40 C-on mosható. Ráadásul jó tartású, vastag, szövött anyag. Nem kell félni, hogy lecsúszkál az asztalról. Forró vasalóval vasalható.  Óriási a méret választék. Mosás Az asztalterítő kezelése nagyon egyszerű, még egy kezdő háziasszony is bátran megbírkózik vele. Dobd be mosógépbe a terítődet, mosd 40 C-on. ne feledkezz meg a folteltávolító mosószer adalékról sem. Érdemes azt is bekalkulálni, hogy a pamut anyag az első mosásnál mindig egy kicsit összemegy. Rendelj ezért valamivel nagyobb terítőt! Ha így kezeled terítődet, hosszú évekig, évtizedig használhatod.

Remélem segítségedre voltam az optimális méret kiválasztásában. Nézelődj nyugodtan webáruházunkban